Familiespellen

Doodle City Familie

12,95 Eur

Doodle City Bordspel

Bouw een eigen stad.

Doodle City is een vlot familiespel, waarin je een netwerk van wegen tekent. Daarmee scoor je punten voor onder andere hotels, winkels en taxi's.

Elke ronde worden een aantal dobbelstenen gegooid. Iedere speler kiest er één. Deze bepaalt in welk vakje je moet tekenen. Kun je niet, dan ontstaat er vervuiling in je stad. Het spel eindigt als een speler het meest waardevolle gebouw scoort of zijn laatste boom verliest (zijn stad is dan volledig vervuild).

Omdat de beginsituatie deels willekeurig wordt bepaald, is het spel altijd anders.

Aantal spelers 1 t/m 6
Leeftijd vanaf 8 jaar
Gemiddelde speeltijd 30 minuten
Funny Farm familiespel

12,95 Eur

Funny Farm Dobbelspel

Geheugen- en reactiespel voor kinderen. Roep zo snel mogelijk het gezochte dier. Maar pas op, sommige mag je niet zeggen. Daardoor wordt het toch nog lastig. Lekker kort spelletje, dat je altijd en overal kunt spelen!

Omdat de symbolen op de dobbelsteen erg op elkaar lijken, ontstaat er snel gezellige verwarring. Scherpe concentratie en een goed geheugen is vereist. Daardoor kunnen jongere kinderen het uitstekend opnemen tegen oudere spelers.

Pluspunten
Hilarisch reactiespel
Grappig artwork
Voor zowel jongere als oudere spelers

Aantal spelers 2 t/m 6
Leeftijd vanaf 6 jaar
Gemiddelde speeltijd 15 minuten
My Rummy travel bordspel

13,95 Eur

MyRummy Travel NL Bordspel

Reisvariant van het bekende spel My Rummy. Probeer je stenen kwijt te raken door series te maken. Let hierbij op kleuren en getallen

Aantal spelers 2 t/m 4
Leeftijd vanaf 8 jaar
Gemiddelde speeltijd 30 minuten
Regenwormen Dobbelspel Kinderspel

13,95 Eur

Regenwormen Dobbelspel

De spelers zijn hongerige kippen op zoek naar regenwormen. Ze zijn makkelijk te vangen, maar wie te gulzig is, kan bedrogen uitkomen!
De kippen voelen zich namelijk niet bezwaard om regenwormen van het bordje van hun concurrenten te stelen in plaats van uit de grond te trekken.
Regenwormen is een luchtig dobbelspel, waarin de spelers steeds alle dobbelstenen met een gekozen symbool opzij leggen om te sparen voor een lekkere portie regenwormen. Soms is de portie al door een andere speler gereserveerd, maar dat geeft niets. Die is hem dan gewoon kwijt!

Aantal spelers 2 t/m 7
Leeftijd vanaf 8 jaar
Gemiddelde speeltijd 20 minuten


30 Seconds Vlaamse Editie

34,95 Euro

30 Seconds Vlaamse Editie Bordspel

Spectaculair partyspel voor teams. Fantastisch op feestjes en partijen.

De spelers vormen teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen je teamgenoten
raden, des te meer velden jouw team op het speelbord vooruit mag. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Bereikt jouw team als eerste de finish?

Deze editie bevat begrippen die zich op Vlaanderen toespitsen. Daardoor wordt het spel voor dit deel van België nog leuker!

Aantal spelers              3 t/m 24
Leeftijd vanaf12 jaar
Gemiddelde speeltijd30 minuten

Agricola Familie-editie Bordspel

32,95 Eur

Agricola Familie editie

Zeer toegankelijke versie van het bekende strategische bordspel

Deze eenvoudige versie van Agricola bevat geen kaarten, waardoor het spel zeer geschikt is voor minder ervaren spelers. Daardoor is het een uitstekend opstapje naar het pittigere basisspel.

Ook in deze versie van Agricola ontwikkel je je boerderij op verschillende gebieden:: huis- en gezinsuitbreiding, levensonderhoud, landbouw en veeteelt. Alle acties en investeringen zijn met duidelijke symbolen aangegeven. Daardoor is het spel eenvoudig te leren en kun je je nog beter in je agrarische rol inleven.

Elke ronde zet je je gezinsleden op verschillende acties in. Hoe meer gezinsleden je hebt, hoe meer acties je kunt doen. Je moet ze echter ook allemaal te eten geven. Omdat alle aspecten van het boerenleven punten opleveren, moet je je aandacht goed verdelen!

Wie heeft uiteindelijk de meest waardevolle boerderij?

Aantal spelers               1 t/m 4
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd45 minuten
Andromeda Bordspel

18,95 Eur

Andromeda Bordspel

Je brengt handelsposten van de aarde naar de planeten van het verre Andromeda. Daarvandaan verplaats je deze naar satellieten, die in een baan om de planeten draaien. Als je je daar vestigt, krijg je punten.

Om dit doel te bereiken, handel je met de andere spelers in grondstoffen en edelstenen, waarmee acties betaald kunnen worden. In Andromeda gelden daar echter strenge regels voor. Vrije handel wordt niet getolereerd. Om meer kans te maken, kun je daarom in verschillende ontwikkelingen investeren, zoals het uitbreiden van je ruimteschip en het vergroten van je kaartenhand.

Het spectaculairste deel van het spel is het vestigen op satellieten. Daarvoor wordt een beker met een poortje gebruikt, die over de handelsposten op een planeet wordt gezet. Welk blokje verschijnt er als je de beker wegtrekt?

Andromeda combineert strategie en geluk gelijkmatig, waardoor het een familiespel bij uitstek is. 

Aantal spelers             3 t/m 5
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
Aquileia Bordspel

37,95 Eur

Aquileia Bordspel

De spelers proberen de machtigste figuur van de Romeinse stad Aquileia te worden door er hun belangen optimaal uit te breiden. Ze handelen op de slavenmarkt, stichten gebouwen op goede locaties, en zijn vaak te vinden in het colisseum, het amfitheater en de hippodrome.

De verschillende kleine spelletjes binnen het spel zorgen voor spanning en variatie. Doe dapper mee aan paardenraces en gladiatorengevechten, en gebruik de opbrengst om gebouwen in de stad te zetten.


Aantal spelers              3 t/m 5
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd90 minuten
Bingo actiespel

9,95 Eur

Bingo

Het bekende Bingo spel! Met 10 bingo bordjes, 75 stukjes en 240 telfiches.

Aantal spelers  3 t/m 10
Leeftijd vanaf  10 jaar
Bridge playmat Kaartspel

13,95 Eur

Bridge playmat Kaartspel

Beleef nu nog meer plezier aan jouw favoriete kaartspellen!

Je tafel verandert met deze stevige, rubberen mat in no-time in een professionele speellocatie. Hoewel de symbolen op de mat aan standaard bridgekaarten doen denken, is de mat natuurlijk ook geschikt voor bijvoorbeeld dobbelspelletjes.


Brieven uit Whitechapel Bordspel

37,95 Eur

Brieven uit Whitechapel Bordspel

Detectivespel voor 2 tot 6 spelers

Het spel speelt zich af in het district Whitechapel in Londen. Jack the Ripper pleegt 5 moorden in 4 nachten en keert na elke misdaad terug naar zijn vaste schuilplaats. Een van de spelers neemt de rol van Jack op zich. De andere spelers vormen een team van detectives, die naar hem op zoek zijn. Zij moeten samenwerken en overleggen om Jack uiteindelijk in de val te lokken. Jack verplaatst zich in het geheim, waarbij hij gebruik mag maken van postkoetsen en steegjes binnendoor. Weet Jack ook na de vierde nacht terug te keren naar zijn schuilplaats, dan heeft hij gewonnen. Lukt dat niet, dan wint het detectiveteam. Brieven uit Whitechapel is een razend spannend spel, dat zowel voor families met oudere kinderen als veelspelers geschikt is. De spelregels beschrijven verschillende varianten om eventuele niveauverschillen te compenseren.

Aantal spelers             2 t/m 6
Leeftijd vanaf12 jaar
Gemiddelde speeltijd90 minuten


Brug naar de Hemel Bordspel

37,95 Eur

Brug naar de Hemel Bordspel

Brug naar de Hemel is het fascinerende strategische vervolg op het populaire bordspel De Kathedraal en is evenals zijn voorganger op een boek van Ken Follett gebaseerd. De spelers proberen zich zo goed mogelijk aan de vele noodlottige gebeurtenissen van die tijd aan te passen. Een vroom en loyaal leven en het deelnemen aan verschillende bouwprojecten leiden tot welvaart en aanzien.

In elke ronde vindt een gebeurtenis plaats en voeren de spelers één actie uit. Na zes ronde is een hoofdstuk afgelopen en moeten de spelers laten zien dat ze een vroom leven hebben geleid, aan hun voedsel hebben gedacht en betalen ze belasting. Wie dat niet kan, wordt streng gestraft. Wie past zich het beste aan de harde wetten van het Engeland tussen 1337 en 1361 aan?


Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf12 jaar
Gemiddelde speeltijd100 minuten
Cacao Bordspel

23,95 Eur

Cacao Bordspel

In dit tactische legspel leg je steeds één van je 3 persoonlijke tegels aan een jungletegel op het speelveld. Omdat op alle zijden van zo'n tegel arbeiders staan, doen deze wat de aangrenzende jungletegel aangeeft. Zo kan een arbeider naast een markt cacao verkopen of een arbeider naast een bron water ontvangen. Na elke beurt vul je je hand weer tot 3 tegels aan.

Het spel eindigt als alle spelers al hun tegels hebben gelegd. De speler die aan het einde van het spel het meeste rendement uit zijn arbeiders heeft gehaald wint.

Cacao is een uitdagend legspel, dat door zijn variabele speelveld altijd anders is. De vele mogelijkheden om tegels te leggen en punten te scoren zorgen voor ontelbare mogelijke winststrategieën.

Aantal spelers             2 t/m 4
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd45 minuten


Camel Up Bordspel

23,95 Eur

Camel Up Bordspel

De stapelgekke kamelenrace

Race- en gokspel voor het hele gezin.

Vijf kamelen rennen over een zandparcours en proberen etappes of zelfs de hele race te winnen. Maar kamelen blijken vindingrijke dieren. Komen ze een soortgenoot tegen, dan springen ze er gewoon bovenop, zodat ze meegedragen worden!

De spelers kunnen op de uitkomsten wedden door etappetickets te nemen of racetickets te spelen. Op basis van hun voorspellingen proberen ze de race te manipuleren. Na elke etappe en de race wordt geld uitgekeerd aan succesvolle gokkers. Maar wie de verkeerde kameel heeft genoemd, moet betalen. Wie verdient uiteindelijk de meeste Egyptische Ponden?

Aantal spelers             2 t/m 8
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd30 minuten


Camel Up Supercup Bordspel

14,95 Eur

Camel Up Supercup Bordspel

Deze uitbreiding op Camel Up bestaat uit 4 modulen, die je apart of gecombineerd kunt gebruiken. Zo kun je het parcours verlengen, dobbelstenen aan de piramide toevoegen om zwakkere kamelen te helpen of tijdens de race foto's van kamelen maken om geld te verdienen. Verder kun je op verschillende nieuwe manieren op kamelen wedden en met andere spelers samenwerken.

Jullie kunnen Camel Up SuperCup nu zelfs met zijn tienen spelen!

Aantal spelers             2 t/m 10
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd30 minuten
Camel Up playmat Grandprix of the Sahara Bordspel

13,95 Eur

Camel Up playmat Grandprix of the Sahara Bordspel

Uitsluitend speelbaar in combinatie met het basisspel Camel Up

Speel Camel Up nu op een andere manier met deze stevige, rubberen speelmat!

De leidende kamelen worden verrast door een zandstorm, waardoor achterblijvers kunnen aanhaken. Daardoor wordt de race nog gekker en verrassender!Castello Bordspel

18,95 Eur

Castello Bordspel

In de Middeleeuwen probeerden beroemde architecten elkaar af te troeven door steeds
mooiere en indrukwekkendere gebouwen neer te zetten. Ze waren perfectionistisch, maar hadden ieder hun eigen mening over de infrastructuur van de steden. Zo vinden we statige regeringsgebouwen naast schitterende paleizen omringd door muren en wachttorens om ze tegen de vijand te beschermen.
De spelers zijn architecten die naar eigen inzicht steden op het speelbord bouwen.
Gildekaarten geven aan welke stedelijke voorzieningen voordelen opleveren. Als een
stad wordt voltooid, volgt er een puntentelling waarbij iedere speler voor 1 of 2 kaarten uit zijn hand punten incasseert. Wie op het juiste moment zijn sprong naar voren maakt, is de succesvolste architect.


Aantal spelers            
2 t/m 4
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd45 minuten


Classic Line Rummy Bordspel

23,95 Eur

Classic Line Rummy Bordspel

Rummy is een variant van het bekende Rommé, dat vooral in de Verenigde Staten veel wordt gespeeld.
De aantrekkelijkheid van het spel ligt in de verschillende combinatiemogelijkheden. Op de stenen van Rummy staan getallen i.p.v. de bekende symbolen van het spel met stenen.
       
Aantal spelers             2 t/m 4
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd30 minuten
Compact Dog Bordspel

15,95 Eur

Compact Dog Bordspel

Compact Dog Bordspel

Aantal spelers 2 t/m 4
Leeftijd vanaf 8 jaar
Crox Word Dobbelspel

16,95 Eur

Crox Word Dobbelspel

Dobbelspelletjes en kruiswoordpuzzels zijn al tientallen jaren zeer populair. CroX Word combineert deze twee en voegt daar een tijdsdrukelement aan toe.

De spelers dobbelen tegelijkertijd een aantal dobbelstenen met letters en proberen zo snel mogelijk een correcte kruiswoordpuzzel te vormen. Heb je je letters op één na gebruikt, gooi dan je laatste dobbelsteen in de doos. Wie dat als snelste doet, krijgt de meeste punten.

CroX Word is een spectaculair woordspelletje voor het hele gezin!

Aantal spelers             2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd15 minuten
De Ark is Vol Bordspel

18,95 Eur

De Ark is Vol Bordspel

Tactisch spel voor jong en oud.

Probeer zoveel mogelijk setjes gelijke dieren te verzamelen. Voorkom echter dat een setje uit precies 2 tegels bestaat, want dan rennen die dieren weg. Setjes van 3 of meer tegels zijn meer waard dan 1 opzichzelfstaand dier.

Elke beurt kies je of je dieren van tafel neemt en daarvoor met voedsel betaalt of dat je een groep dieren op tafel splitst en daarmee voedsel verdient. Heeft iedere speler in een ronde dieren van tafel genomen, dan is de ronde voorbij en begint er een nieuwe. Zo wordt doorgespeeld totdat ten minste 1 speler 10 of meer dieren heeft.

Wie aan het einde van het spel de 10 meest waardevolle dieren in zijn ark heeft, wint dit kleurrijke spel.

De Ark is Vol heeft zeer eenvoudige spelregels, maar bevat meer diepgang dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

Aantal spelers             2 t/m 4
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd25 minuten
De Legenden van Andor Bordspel

42,95 Eur

De Legenden van Andor Bordspel

Spannend coöperatief bordspel voor het hele gezin.

Dit uitdagende avonturenspel won in 2014 de Expert Nederlandse Spellenprijs. De jury prees naast het fantastische artwork vooral de unieke opbouw van de spelregels, die de spelers tijdens het spelen stap voor stap krijgen uitgelegd. Wij zijn er erg blij mee dat dit spel, dat zowel bedacht als vormgegeven is door Michael Menzel, zo positief gewaardeerd wordt.

De spelers zijn helden die het fantasieland Andor moeten verdedigen tegen allerlei monsters, zoals trollen en draken. Ze kruipen in de huid van een tovenaar, dwerg, krijger en boogschutter, die ieder unieke eigenschappen hebben. De helden verzamelen goud, edelstenen en allerlei voorwerpen, die hun kracht en wilskracht verbeteren. Zo kunnen ze hun tegenstanders beter aan. Onvoorziene gebeurtenissen maken het de spelers echter voortdurend lastig. Alleen door goed overleg en gezamenlijke gevechten kunnen de helden overleven!

Het spel bevat 5 verschillende, uitdagende legenden, waaronder een introductiespel. Met behulp van een speciale bijlage en legendekaarten kunnen de spelers direct beginnen met spelen!

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd75 minuten
De Legenden van Andor: De laatste Hoop Bordspel

42,95 Eur

De Legenden van Andor: De laatste Hoop Bordspel

Zelfstandig vervolg op de populaire "De Legenden van Andor"-serie

In De Laatste Hoop waag je met je medehelden een hachelijke reis door de Grijze Bergen om hun ontvoerde landgenoten uit de greep van de slaven drijvende Krahder te redden. In 7 spannende legenden leer je stap voor stap de spelregels, terwijl ook spelers die al met het spel bekend zijn vele nieuwe elementen tegenkomen. De helden van Andor hebben in De Laatste Hoop deels aangepaste en nieuwe eigenschappen gekregen, waardoor ze ook nu hecht met elkaar moeten samenwerken en ieders sterke punten moeten uitbuiten om de legenden tot een goed einde te brengen.

De Laatste Hoop is deel 3 van de Andor-trilogie. In tegenstelling tot deel 2: De Reis naar het Noorden is De Laatste Hoop een zelfstandig spel. Je hebt het basisspel dus niet nodig.

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
De Legenden van Andor: Het Sterrenschild Bordspel

16,95 Eur

De Legenden van Andor: Het Sterrenschild Bordspel

Uitbreiding op het veelgeprezen coöperatieve fantasyspel

Deze uitbreiding bevat 36 legendekaarten, maar omdat een deel ervan willekeurig getrokken en bepaald wordt, staan de spelers zo'n 600 verschillende legenden te wachten. In alle legenden gaan ze op zoek naar het machtige sterrenschild, maar dat doet hun grootste tegenstander, de zwarte magiër ook. Verder nemen ze het op tegen 1 van 6 grote bedreigingen, zoals een belegeringstoren, De Donkere Tempel of het verschrikkelijke watermonster.

Het Sterrenschild zorgt voor nog meer spanning en uitdaging in Andor!

Aantal spelers             2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd75 minuten
De Legenden van Andor: De Reis naar het Noorden Bordspel

42,95 Eur

De Legenden van Andor: De Reis naar het Noorden Bordspel
Grote uitbreiding op het Speelgoed van het Jaar 2014

Zeil met een aftands schip naar het noorden en beleef in 4 nieuwe legenden fantastische coöperatieve avonturen. De Reis naar het Noorden bevat een dubbelzijdig speelbord en veel nieuw speelmateriaal, waaronder nieuwe monsters en zelfs een nieuwe held: de zeekrijger! Je kunt De Reis naar het Noorden uitsluitend in combinatie met het basisspel te spelen. Heb je ook de uitbreiding "Nieuwe Helden", dan kun je deze uitbreiding ook met 5 of 6 helden spelen.

De Reis naar het Noorden is deel 2 van de Andor-trilogie. Ook in deze uitbreiding leer je de spelregels tijdens het spel kennen.


Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
De Legenden van Andor: Nieuwe Helden 5/6 Bordspel

16,95 Eur

De Legenden van Andor: Nieuwe Helden 5/6 Bordspel

Uitbreiding voor 5 en 6 spelers

Met deze uitbreiding op het Speelgoed van het Jaar 2014 kun je het spel nu ook met 5 of 6 helden spelen of het basisspel met andere helden proberen.

Nieuwe Helden bevat 4 heldentableaus met bijbehorend speelmateriaal en interessante speciale eigenschappen. Zo heeft de ene held al allerlei bijzondere voorwerpen, maar niet zoveel kracht- en wilskracht, terwijl een andere juist wel heel sterk is, maar geen groot voorwerp kan dragen. Verder kun je kiezen voor een aantal varianten, zoals "het broederschild" en "de zwarte heraut" om het spel iets eenvoudiger of juist moeilijker te maken.

Aantal spelers              5 t/m 6
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten

De Weerwolven van Wakkerdam: Het Pact Bordspel

32,95 Eur

De Weerwolven van Wakkerdam: Het Pact Bordspel

Compleet Weerwolvenpakket voor liefst 47 spelers!

Met deze doos haal je in één keer alles in huis wat je nodig hebt om "De Weerwolven van Wakkerdam" met maar liefst 47 personen te kunnen spelen. Naast het basisspel bevat Het Pact de uitbreidingen "Volle Maan", "Karakters" en "Het Dorp".

Met Weerwolven: Het Pact hoef je je nooit meer af te vragen wat je met een grote groep kunt spelen. Burgers, weerwolven, kwaadaardige en extreem goede karakters, beroepen, gebouwen, alles zit erin om de spannende strijd tussen de burgers en de weerwolven nog onvergetelijker te maken.

De verschillende varianten zorgen ervoor dat geen spel hetzelfde is. Weerwolven: Het Pact garandeert vele avonden interactief speelplezier!

Aantal spelers              8 t/m 47
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd40 minuten
De Poorters van Nieuwstad Bordspel

23,95 Eur

De Poorters van Nieuwstad Bordspel

In De Poorters van Nieuwstad sticht je samen met je medespelers een nieuwe stad. Elke beurt verplaats je je in een nieuwe rol om jezelf en de stad zo goed mogelijk te ontwikkelen. Ontgin bijvoorbeeld het grondgebied als houthakker zodat de bouwmeester ruimte heeft om te bouwen. Vervolgens helpt de boer je met produceren waarna je via de handelaar de verkregen grondstoffen kan verkopen om aan geld te komen. Elke keer dat je bouwt of de poorters van eten voorziet, stijgt je aanzien in de stad door middel van reputatiepunten die je geheim houdt voor je medespelers. Scoor jij als eerste 30 punten om als heerser van de stad de overwinning op te eisen?


Aantal spelers             2 t/m 4
Leeftijd vanaf12 Jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
Dierentuin Bordspel

32,95 Eur

Dierentuin Bordspel


Iedere speler is directeur van een kleine dierentuin en probeert zijn verblijven met dieren te vullen. Daar krijgt hij aan het einde van het spel punten voor. Maar een dierentuin moet goed georganiseerd zijn. Is er geen plaats voor bepaalde dieren, dan betekent dat minpunten. Maar gelukkig kan een dierentuin worden uitgebreid om plaats voor meer dieren te maken.

Deze uitgave bevat extra leeuwenfiches om de dieren die in het spel zitten te kunnen variëren!

Aantal spelers              2 t/m 5
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd45 minuten


DOG Royal Bordspel

23,95 Eur

DOG Royal Bordspel

Als je van DOG houdt, is DOG Royal ook een spel voor jou! . In DOG Royal vinden de spelers kaarten en pionnen met speciale eigenschappen, die het spel nog tactischer en uitdagender maken.

Bevat geen Nederlandse spelregels (Duits, Frans en Italiaans)

Aantal spelers             2 t/m 6
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd- minuten


Elfenland Jubileumeditie Bordspel

46,95 Eur

Elfenland Jubileumeditie Bordspel

Elfenland was het eerste bordspel dat 999 Games onder het huidige logo uitgaf. Het werd direct Speelgoed van het Jaar 1998. Deze speciale editie bevat het basisspel "Elfenland" en de grote uitbreiding "Elfengold". Verder zit de variant "Elfensea" er in, die zich op de achterkant van het speelbord afspeelt.

In dit logistieke, tactische spel probeer je met fantasierijke transportmiddelen als draken, elfenfietsen en toverwolken alle 20 steden van het speelbord te bezoeken. Je legt transportfiches op het speelbord om deze zo goed mogelijk op je kaarten te laten aansluiten. Maar pas op, de andere spelers hebben hindernissen om je plannen te verhinderen. Gelukkig bieden vlotkaarten en karavanen vaak uitkomst.

"Elfensea" is een variant op het basisspel. Je kunt nu naar maar liefst 32 steden reizen en daar bonusfiches verdienen, die je op verschillende manieren kunt inzetten. Elfenfietsen en trollenwagens doen in deze variant niet mee, maar walvissen kunnen je wel over de zee helpen. In deze vriendelijke familieversie zitten geen hindernissen!

In de uitdagende uitbreiding "Elfengold", die uitsluitend met "Elfenland" te combineren is, bied je op de aangeboden transportfiches in plaats van deze te trekken. Daardoor ontstaan interessante dilemma's. Het bezoeken van steden levert je nieuw goud op, zodat je in de volgende ronde weer kunt meebieden. Het spel wordt met "Elfengold" een stuk pittiger. Daarom duurt het spel 6 ronden in plaats van 4!

Aantal spelers              2 t/m 6
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
Fauna Bordspel

32,95 Eur

Fauna Bordspel

In dit educatieve wedspel maak je een leerzame reis door de kleurrijke dierenwereld. Reptielen, vissen, vogels, roofdieren, alles komt voorbij. Er is dus veel te ontdekken. Wie weet het antwoord op de bijbehorende vragen? En weet niemand het precies, dan wint degene die er het dichtst bij zit!

Elke ronde draait om 1 kaart met 3 vragen. Zet steeds één van je wedstenen in op de wereldkaart of verschillende sporen die bepaalde eenheden weergeven. Heb je een antwoord precies goed, dan levert dat veel punten op, maar ook als je er heel dichtbij zit, krijg je nog een paar punten. Een wedsteen die geen punten scoort, ben je tijdelijk kwijt!


Aantal spelers              2 t/m 6
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
First Class Bordspel

37,95 Eur

First Class Bordspel

Spanning en intrige in de Oriënt Express

Probeer als ondernemer een commercieel succes van de Oriënt Express te maken. Breid je spoornetwerk uit, ontwerp luxueuze wagons, werf betalende passagiers, nodig beroemdheden uit en help bij het oplossen van een moord. Weet jij de beste combinatie te vinden, dan win je dit boeiende spel.

First Class bevat 5 modulen met verschillende thema’s, waarvan er steeds maar 2 worden gebruikt. Daardoor verloopt het spel steeds anders en word je voor verrassende uitdagingen gesteld.


Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd40 minuten
GET H2O Bordspel

28,95 Eur

GET H2O Bordspel

GET H2O is een strategisch en educatief bordspel over het dagelijks leven van jongeren in een Afrikaanse metropool. Het spel is tot stand gekomen in samenwerking met Butterfly Works, MamaBits en Keniaanse jongeren.

Het uitgangspunt van Butterflyworks bij de ontwikkeling van het spel was: Schaarste leidt tot strijd. Dit gegeven vormt de basis voor het spelprincipe. Het doel van het spel: bouw 6 huizen voor jouw familie en jezelf. Zet scholen en brandweerkazernes op om de buurt te helpen. Tactiek, samenwerking en een beetje geluk zorgen voor een veilig leven op straat. Dit spel leert jongeren uit probleemgebieden op een speelse manier dat samenwerking de beste overlevingsstrategie is.

Aantal spelers              3 t/m 5
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd45 minuten
Graffiti Bordspel

28,95 Eur

Graffiti Bordspel

Iedereen tekent alsof zijn leven ervan afhangt. Één speler raadt: "Schommelstoel?" "Australië?" Raadt hij het begrip dat de anderen met al hun kunstenaarstalent voor hem uittekenen? En wie heeft in zijn ogen de mooiste, origineelste, meest informatieve en beste tekening afgeleverd? En vooral: raadt hij van wie deze tekening was? Wie heeft aan het einde van het spel de meeste punten?

De speler die moet raden doet zijn ogen dicht. Één van de tekenaars trekt de bovenste kaart van de stapel en laat deze aan alle andere tekenaars zien. Daarna draait hij de zandloper om. Iedereen probeert nu binnen de door de zandloper aangegeven tijd het begrip dat op de kaart stond te tekenen. Als de tijd om is, worden alle graffitischermen geschud en in willekeurige volgorde voor de speler die moet raden gelegd. Deze mag nu 3 keer raden om welk begrip het ging. Daarna kiest hij de beste tekening en moet hij raden wie welke tekening heeft gemaakt. Voor al deze dingen krijgen de spelers punten. Wie na het afgesproken aantal ronden de meeste punten heeft, wint.


Aantal spelers              3 t/m 8
Leeftijd vanaf12 jaar
Gemiddelde speeltijd30 minuten
Hanze

14,95 Eur

Hanze Bordspel

Het spel gaat over de handel in goederen tussen de Hansesteden langs de Oostzee. Goederen worden ingekocht, vervoerd en elders verkocht. De beweging tussen
de steden wordt uitgevoerd door slechts één schip, dat de spelers samen besturen. Daar waar de vorige speler zijn beurt heeft beëindigd, begint de beurt van de volgende
speler. De acties zijn beperkt, per stad is er maar één: of markten bouwen, of één goederenfiche inkopen of goederenfiches verkopen. Verkochte goederen leveren
winstpunten op, maar je mag alleen verkopen als je minstens twee fiches van een kleur kunt verkopen en je in de desbetreffende stad minstens één markt bezit. Het spel
eindigt zodra de laatste stapel goederenfiches wordt aangebroken.

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten

Hanzesteden

32,95 Eur

Hanzesteden Bordspel

In dit strategische bordspel zetten de spelers hun handelaren in om handelsroutes tussen steden te creëren en nederzettingen te stichten. In sommige steden hebben de spelers zelfs de mogelijkheid om bepaalde eigenschappen te ontwikkelen, waardoor ze bijvoorbeeld meer acties of meer inkomen per beurt tot hun beschikking hebben. Al deze inspanningen moeten leiden tot het behalen van zoveel mogelijk roempunten.
In Hanzesteden hebben de spelers ruime keuzevrijheid en kunnen verschillende strategieën naar de overwinning leiden. Daardoor verveelt dit uitgebreide bordspel nooit. De spelregels zijn relatief eenvoudig, waardoor het spel ook geschikt is voor gezinnen die van uitdagende bordspellen houden.

Aantal spelers2 t/m 5
Leeftijd vanaf12 jaar
Gemiddelde speeltijd  45 minuten

Hawai

37,95 Eur

Hawaii Bordspel

Pittig strategisch bordspel voor de echte liefhebbers.

De spelers bouwen dorpen op het bekende tropische eiland. Ze verplaatsen zich over Hawaï om bepaalde acties uit te voeren en verschillende hutten en benodigdheden voor hun dorpen te bemachtigen. Ze verzamelen vruchten, kopen boten en vermaken de bevolking met buikdanseressen. Pas aan het einde van het spel tellen de spelers hun punten. Omdat het eiland steeds willekeurig wordt opgebouwd, moeten de spelers elk spel weer nieuwe strategieën bedenken.

Hawaï biedt zoveel mogelijkheden dat het spel nooit verveelt. Een aanrader voor de echte spellenliefhebber!

Aantal spelers             2 t/m 5
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd75 minuten


Het Dorp Bordspel

37,95 Eur

Het Dorp Bordspel

Het Dorp is een spannend bordspel voor de echte liefhebbers. Het spel biedt veel tactische uitdaging, maar een ingenieus actiemechanisme zorgt toch voor een vlot spelverloop.

Iedere speler bepaalt het lot van een familie en probeert roem te vergaren. Dat kan met een carrière als bijvoorbeeld ambachtsman, in de kerk of de dorpsraad, of als wereldreiziger. Het spel gaat verder heel realistisch om met het thema "de dood". Er zullen dus familieleden overlijden. Wie tijdens zijn leven hard heeft gewerkt, wordt opgenomen in de dorpskronieken en vergroot daarmee het aanzien van zijn familie.

De vele keuzemogelijkheden en het prachtig uitgevoerde speelmateriaal zorgen voor een ultieme spelbeleving.

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf12 jaar
Gemiddelde speeltijd90 minutenHet Dorp: De Haven Bordspel

23,95 Eur

Het Dorp: De Haven Bordspel

Uitbreiding op het veelgeprezen bordspel Het Dorp

Trek nu niet meer met je knapzak door de wijde wereld, maar kies het ruime sop! Ronsel kapiteins, transporteer exotische goederen en stuur missionarissen naar verre eilanden.

Deze uitbreiding bevat verder levensdoelkaarten, die je zowel met het basisspel alleen als met de uitbreidingen “De Herberg” en/of “De Haven” kunt combineren. Word nu schrijver, historicus of zelfs ridder!

Met De Haven gebeurt er nog meer in Het Dorp!

Aantal spelers             2 t/m 4
Leeftijd vanaf12 jaar
Gemiddelde speeltijd90 minuten
High Five Bordspel

28,95 Eur

High Five Bordspel

Combinatie van scrabble en poker. Eenvoudige spelregels en de populariteit van beide genoemde spellen zorgen ervoor dat het spel interessant is voor een brede doelgroep.

De spelers leggen combinaties van 5 kaarten (fiches) op een speelbord, waarbij zeldzame combinaties meer punten waard zijn dan veel voorkomende. Een speler moet steeds ten minste één fiche leggen en mag aan het einde van zijn beurt twee nieuwe trekken. Net als in letterscrabble kunnen de spelers van elkaars combinaties profiteren. Wie scoort uiteindelijk de meeste punten?

Aantal spelers2 t/m 4
Leeftijd vanaf               8 jaar
Gemiddelde speeltijd30 minuten

Horus Bordspel

13,95 Eur

Horus Bordspel

Al duizenden jaren stroomt het water van de Nijl rustig langs de vruchtbare akkers en
flonkerende tempels die zijn oevers sieren. De enorme rivier heeft geen oog voor de
machtsstrijd die zich in de enorme vallei afspeelt. De groten en machtigen proberen het koningschap op te eisen door hun invloed in het dal van de Nijl uit te breiden. Tegelijk proberen ze de groei van concurrerende partijen te dwarsbomen.
Wie is in staat om de gunst van de goden te winnen en Farao van dit nieuwe, machtige rijk te worden?
De spelers bouwen met behulp van tegels het beroemde koninkrijk van Kemet (het oude Egypte) op. Met verschillende tegels breiden ze de Nijl uit en vormen ze gebieden. De speler met de waardevolste gebieden aan het einde van het spel is de winnaar.

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minutenIn naam van de koning Bordspel

23,95 Eur

In naam van de koning Bordspel

De spelers krijgen in In Naam van de Koning opdracht om grote ontdekkingsreizigers als Columbus en Magellan van goede schepen en
bijbehorende lading te voorzien. Ze kopen schepen en kennen deze aan corresponderende ontdekkingsreizen toe. Natuurlijk hebben de
spelers daar veel geld voor nodig, dat ze vooral kunnen verdienen door handelsorders aan te nemen en te vervullen. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft behaald met het toekennen van schepen aan ontdekkingsreizen en het vervullen van
specifieke handelsopdrachten, wint het spel.

In Naam van de Koning is een fascinerend spel voor de hele familie door haar beperkte speelduur en relatief eenvoudige spelregels. Het
speelmateriaal is prachtig vormgegeven, waardoor de spelers zich werkelijk 45 minuten lang in de 16e eeuw wanen.

Aantal spelers             2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd45 minuten
Isis & Osiris Bordspel

13,95 Eur

Isis & Osiris Bordspel

Tactisch geheugen- en rekenspel. De spelers zetten om beurten speelstukken en fiches met plus- en minpunten in en tellen aan het einde van het spel hoeveel punten er aan hun speelstukken grenzen. Omdat de punten gedekt worden neergelegd, moeten de spelers onthouden waar de positieve en waar de negatieve fiches liggen.
Isis & Osiris is een spannend spel, dat vooral geschikt is voor families met kinderen. Het spel is uitstekend met z'n tweeën speelbaar!


Aantal spelers            2 t/m 4
Leeftijd vanaf7 jaar
Gemiddelde speeltijd15 minuten
Justinianus Bordspel

32,95 Eur

Justinianus Bordspel

Justinianus I was van 527 tot 565 keizer van Byzantium. Hij liet zich door uitstekende ambtenaren en legerleiders adviseren. Zijn grote wens was de hereniging van het Romeinse Rijk, wat hem ten koste van dure oorlogen lukte. Zijn succes was echter van korte duur.

In Justinianus proberen de spelers achter de schermen de raadsheren van de keizer te beïnvloeden, opdat hun geheime belangen optimaal worden behartigd als hij zich over bepaalde zaken laat adviseren. Dit gebeurt tijdens het spel driemaal, hetgeen gepaard gaat met forse machtsverschuivingen. Het is echter moeilijk te voorspellen welk belang op welk moment dient. Sterker nog: een van de zaken komt helemaal niet aan bod. Kunt u als speler optimaal profiteren van de grillen van de ambitieuze Justinianus I?

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd30 minuten
Kaiser Bordspel

13,95 Eur

Kaiser Bordspel

Kaiser is een politiek meerderhedenspel waarbij het de bedoeling is om in vijf ronden
(bestaande uit verschillende fasen) de meeste winstpunten te verzamelen. De spelers vertegenwoordigen adellijke families en willen zo veel mogelijk macht vergaren, niet alleen in de diverse vorstendommen, maar vooral aan het hof van de keizer. Door een ingenieus systeem verouderen de families ieder ronde, een speler zal dus ook voor nageslacht moeten zorgen.
Hoofd van een vorstendom word je door in het vorstendom een meerderheid te hebben. De leiders van de vorstendommen beslissen gezamenlijk wie de nieuwe keizer wordt. Stemt de speler bij de verkiezing voor de nieuwe keizer, dan levert dit winstpunten op. Winstpunten zijn verder te verkrijgen door het uithuwelijken van dochters en het overnemen van de macht in een vorstendom.

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf12 jaar
Gemiddelde speeltijd90 minuten
Lascaux Bordspel

18,95 Eur

Lascaux Bordspel

In 1940 ontdekten vier tieners een grottenstelsel in Lascaux, Zuid-Frankrijk. Deze grotten zijn tegenwoordig populaire toeristische attracties vanwege hun realistische schilderingen van reusachtige dieren. Fossiele bewijzen tonen aan dat deze wezens daar in die tijd daadwerkelijk hebben geleefd. De oudste afbeeldingen dateren uit het
Stenen Tijdperk, zo tussen 13.000 en 15.000 voor Christus.

In het spel Lascaux leggen de spelers aan het begin van elke ronde een aantal kaarten in het midden van de tafel. Elke kaart toont een dier en twee kleuren. Iedere speler kiest in het geheim één kleur.
Vervolgens leggen de spelers om beurten stenen in het midden van de tafel. Zodra iedereen heeft gepast, winnen een aantal spelers één of meer dierenkaarten. Aan het einde van het spel ontvangen de spelers punten voor dierensoorten waarin ze de meerderheid hebben. De speler met de meeste punten wint het spel.

Aantal spelers             3 t/m 5
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd45 minuten
Manifold Breinbreker

9,95 Eur

Manifold Breinbreker

Logische vouwpuzzels voor jong en oud!

Manifold bevat 100 zogenaamde "vouwpuzzels". Vouw het blad zo dat de ene kant volledig zwart en de andere kant volledig wit is.

De 4 moeilijkheidsgradaties zorgen ervoor dat je wel even bezig bent voordat je alle puzzels hebt opgelost!

Manifold brengt puzzelen en origami op een originele manier samen!

Aantal spelers             1 t/m 1
Leeftijd vanaf6 jaar
Gemiddelde speeltijd15 minuten
Medina Bordspel

18,95 Eur

Medina Bordspel

De spelers zijn nederige sjeiks die door de Kalief zijn ontboden om in de woestijn een nieuwe hoofdstad te bouwen. Vanaf het begin beconcurreren zij elkaar dan ook om de macht in de snelgroeiende stad. Iedere speler begint met een zelfde aantal bouwstukken. Er wordt al gauw overal gebouwd. Er verrijzen indrukwekkende paleizen met uitgebreide stallen om de kamelen van rijke handelskaravanen te verzorgen.
Rondom bouwt men aan de stadsmuur, die door vier poorten wordt onderbroken. In de nauwe straatjes tussen de paleizen ontstaat al snel een kashba: de traditionele markt, die handel en voorspoed zal brengen omdat zij stedelingen aantrekt. Wie aan de stadsmuur bouwt, kan als torenwachter worden aangesteld, en wie op tijd een paleis betrekt krijgt in ieder geval een redelijke score. Maar als je langer wacht, krijg je misschien veel meer punten; of juist niet? De slimste bouwer mag zich na afloop Prins van Medina noemen!

Aantal spelers              3 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
Mijn Dorp Bordspel

37,95 Eur

Mijn Dorp Bordspel

In dit pittige bordspel kies je elke beurt 2 dobbelstenen, waarmee je een actie van de betreffende waarde naast of op het speelbord kunt activeren. Daarmee ontvang je meestal kaarten die je bij je eigen tableau legt. Vanaf dat moment mag je er ook voor kiezen om de gekozen dobbelsteenwaarde te gebruiken om alle acties van deze waarde bij je eigen speelbord uit te voeren. Zo breid je je dorp en de bijbehorende mogelijkheden gestaag uit.

Er zijn in totaal 6 categorieën waarin je je dorp kunt uitbreiden. In het religieuze gebied leg je een kerk en monniken, in het dorpsraadgebied leg je een raadszaal en een vergaderruimte, in het oogstgebied leg je akkers. Verder kun je reizen, ambachtslocaties aanschaffen om producten als paarden, ploegen en perkamentrollen te produceren, waarmee je weer klanten kunt bedienen.

In dit spel speelt tijd een belangrijke rol. Regelmatig overlijdt één van je dorpsbewoners. Dit is niet zo erg, want ook een plek in de dorpskronieken levert punten op. Maar, omdat bepaalde acties uitsluitend mogen worden uitgevoerd als de bijbehorende dorpsbewoner nog leeft, stelt dit je toch voor grote dilemma's. Gelukkig kun je nazaten naar school sturen om de positie van de overledene over te nemen.

Mijn Dorp lijkt weliswaar qua thema op zijn voorganger "Het Dorp", maar de unieke dobbelsteenmechanismen zorgen voor een volledig andere spelbeleving. Vanwege de uitgebreide spelregels raden we Mijn Dorp aan voor gevorderde spelers.

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf12 jaar
Gemiddelde speeltijd90 minuten
MyRummy Bordspel

9,95 Eur

MyRummy Bordspel

Het reisassortiment van Schmidt bestaat uit 13 spelletjes, die allemaal verpakt zijn in een klein en stevig blikken doosje. Daardoor zijn ze niet alleen eenvoudig mee te nemen, maar gaan ze ook nog lekker lang mee!

In Rummy maak je combinaties met je kaarten. Hierbij let je op kleur en cijfers.

Aantal spelers2 t/m 4
Leeftijd vanaf8 jaar
Noorderwind Bordspel

28,95 Eur

Noorderwind Bordspel

Familiespel met prachtige 3D-schepen

De spelers ondernemen met hun prachtig uitgevoerde driedimensionale schepen ontdekkingsreizen naar 3 verschillende locaties. Tijdens hun reis kunnen ze acties uitvoeren of onder andere piratenschepen tegenkomen. Soms kunnen de andere spelers van acties meeprofiteren. Op de genoemde locaties voeren de spelers opdrachten uit, die overwinningspunten opleveren. Om meer kans op succes te maken, kunnen de spelers hun schip uitrusten met bemanningsleden, kanonnen en goederen. Er is zelfs een gevangenis aan boord om overmeesterde piratenkapiteins onder te brengen. Wie als eerste het benodigde aantal punten heeft, wint dit spannende familiespel.

Noorderwind ziet er niet alleen prachtig uit, maar spreekt daarnaast het geheugen en tactisch inzicht van de spelers aan. Families die al veel plezier met "De Kolonisten van Catan" hebben, zullen dat ook met Noorderwind beleven!


Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
Pantheon Bordspel

37,95 Eur

Pantheon Bordspel

Fascinerend strategisch spel met toegankelijke spelregels.

De spelers beleven de opkomst en de ondergang van verschillende volken uit de klassieke tijd. Ze brengen offers om in de gunst van goden en halfgoden van het Pantheon te komen. Ondertussen bouwen ze de pilaren van imposante tempels.

Elke ronde bepaalt een volkenkaart welk volk er op het speelbord verschijnt. De spelers zetten actiekaarten in om voeten en pilaren te plaatsen of om (half)goden te kopen. Deze leveren punten op. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, gaat er met de overwinning vandoor.

Dit indrukwekkende, strategische spel is zowel geschikt voor families die een uitdaging zoeken, als voor geoefende spelers. De grote verscheidenheid aan actiemogelijkheden en de vele verschillende manieren om punten te scoren, maken dit spel nu al een klassieker!


Aantal spelers             2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
Penta Indoor actiespel

9,95 Eur

Penta Indoor actiespel

Puzzel voor 1 speler. Leg de kaarten zo neer zodat alle velden met de juiste kleuren zijn bedekt. Een echte breinbreker.

Aantal spelers1 t/m 1
Leeftijd vanaf8 jaar
Potion Explosion Bordspel

37,95 Eur

Potion Explosion Bordspel

Spectaculair, tactisch spel over knikkerbotsingen en toverdranken.

In een grote bak liggen 80 knikkers verspreid over verschillende banen. Je neemt er steeds 1 knikker uit en mag daarna ook knikkers van een gelijke kleur nemen als die door jouw actie op elkaar botsen, een zogenaamde explosie. Op die manier verzamel je verschillende kleuren knikkers, die ingrediënten van toverdranken voorstellen. Door ze op je toverdranktegels te leggen, kun je deze voltooien en gebruiken.

Voltooide toverdranken leveren punten op. Daarnaast krijg je punten voor het voltooien van een aantal gelijke of juist verschillende toverdranken. Wie heeft aan het einde de meeste punten?
Potion Explosion is een toegankelijk maar uitdagend spel, waardoor het geschikt is voor gezinnen met oudere kinderen en gevorderde spelers.

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd45 minuten
Qwirkle Cubes Dobbelspel

28,95 Eur

Qwirkle Cubes Dobbelspel

Dobbelspel, gebaseerd op het bekende Qwirkle

Vorm net als in het bekende legspel rijen van gelijke kleuren of symbolen, maar nu doe je dat met dobbelstenen in plaats van tegels. Elke beurt dobbel je zoveel van je dobbelstenen als je wilt, waarna je ze aan het speelveld mag aanleggen. Ook nu scoor je bonuspunten als je een rij van 6, een Qwirkle, compleet maakt.

Qwirkle Cubes voegt een extra random element aan het spel toe, waardoor alle spelers kans hebben om te winnen. Ideaal opstapje naar het basisspel!

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf6 jaar
Gemiddelde speeltijd45 minuten
Qwirkle Indoor actiespel

28,95 Eur

Qwirkle Indoor actiespel

Abstract familiespel voor het hele gezin.

Het spel bevat geen speelbord, maar kan op elk oppervlak worden gespeeld. De spelers leggen steeds tegels aan elkaar, waarbij ze proberen om series symbolen van verschillende kleuren of vormen te bouwen. Daar krijgen ze punten voor. Wie een serie afmaakt of het spel beëindigt, krijgt bonuspunten.

Dit toegankelijke spel heeft vanaf 2007 meer dan 15 spellenprijzen gewonnen!

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd45 minuten
Qwirkle Reiseditie Indoor actiespel

14,95 Eur

Qwirkle Reiseditie Indoor actiespel

Het bekende familiespel om overal mee naartoe te nemen.

Qwirkle kan met deze editie echt overal gespeeld worden. Door de handige tas en de kleinere afmetingen van de tegels past het spel nu zelfs op de campingtafel. De spelregels zijn gelijk aan die van het basisspel. De spelers vormen nog steeds series symbolen om de meeste punten te scoren. 


Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd45 minuten
Regenwormen Uitbreiding Dobbelspel

13,50 Eur

Regenwormen Uitbreiding Dobbelspel

Uitbreiding op het dobbelspelletje Regenwormen.

Deze uitbreiding bevat 2 extra tegels, 7 regenwormenfiches en 5 specialisten in de vorm van 'animeeples' en een dobbelsteen. De specialisten zijn aan bepaalde tegels gekoppeld. Win je één van die tegels, dan krijg je de bijbehorende extra mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld regenwormenfiches winnen of een extra dobbelsteen verdienen om in volgende beurten meer kans op een hogere tegel te maken.

Regenwormen: Barbecue Dobbelspel

23,95 Eur

Regenwormen: Barbecue Dobbelspel

Luxe variant van het vlotte dobbelspel Regenwormen.

Ook in Regenwormen Barbecue proberen de spelers met
dobbelsteenworpen porties regenwormen van de barbecue of van andere spelers te pakken. Dat geven ze deze keer echter niet met tegels aan, maar ze leggen hun bord gewoon op de prachtig uitgevoerde barbecue. En doen ze een hele goede worp, dan krijgen ze een heerlijke gegrilde slak!

Rondo Bordspel

32,95 Eur

Rondo Bordspel

Rondo is een spannend spel in stevig materiaal, goed voor eindeloos plezier.

Het principe van Rondo is eenvoudig. Je plaatst rondjes van verschillende kleuren op het spelbord met als doel zo veel mogelijk punten te verdienen. Hierbij moet je er natuurlijk rekening houden dat je geen voorzetten geeft aan de andere spelers.

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd30 minuten
Skye Bordspel

25,95 Eur

Skye Bordspel

In dit vlotte en gevarieerde bied- en legspel bouw je met landtegels een territorium dat zoveel mogelijk punten moet opleveren. Welke elementen scoren, is echter elk spel verschillend!

Elke ronde trek je 3 tegels, waarvan je er in het geheim 1 aflegt en de prijs van de andere 2 bepaalt. Daarna koopt elke speler er 1 van een ander tegen de gestelde prijs. Tegels die je overhoudt, mag je zelf bouwen, maar het geld erop ben je kwijt.

Aan het einde van elke ronde bepalen scoretegels waar je punten voor krijgt. Omdat die al aan het begin van het spel zichtbaar zijn, kun je daar rekening mee houden en je tactiek erop afstemmen. Omdat er maar 4 van de vele scoretegels in het spel komen, is Skye iedere keer weer volledig anders!

Skye is een uitdagend en interactief spel met verrassend eenvoudige spelregels!

Aantal spelers             2 t/m 5
Leeftijd vanaf8 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
Stenen Tijdperk Bordspel

37,95 Eur

Stenen Tijdperk Bordspel

Toegankelijk strategisch familiespel

In dit bordspel proberen de spelers te overleven in Stenen Tijdperk. Ze jagen op wild om hun volk van voedsel te voorzien, ontwikkelen gereedschap en verzamelen verschillende grondstoffen, waarmee ze functionele en waardevolle hutten bouwen. Aan het einde van het spel ontvangen de spelers punten voor alles wat ze hebben bereikt.

Stenen Tijdperk is een prachtig spel voor zowel families als gevorderde spelers. Wegens aanhoudend succes brengen we het spel opnieuw op de markt.


Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
Stenen Tijdperk: Talisman Bordspel

23,95 Eur

Stenen Tijdperk: Talisman Bordspel

Uitbreiding op het veelbekroonde strategische bordspel Stenen Tijdperk.

Het volk heeft de spirituele en decoratieve waarde van talismannen ontdekt. De spelers moeten deze verzamelen om nog mooiere hutten te kunnen bouwen.

Met deze uitbreiding is het spel ook geschikt voor 5 spelers!
Stephensons Rocket Bordspel

14,95 Eur

Stephensons Rocket Bordspel

Engeland, 1830. De industriële revolutie is in volle gang. George Stephenson heeft de stoomlocomotief uitgevonden en het eerste exemplaar, de Rocket, vervoert passagiers heen en weer tussen Manchester en Liverpool.
De spelers zijn welgestelde ondernemers die het enorme potentieel van spoorverbindingen inzien en er munt uit willen slaan. Ze bouwen spoorlijnen, verbinden steden met elkaar, kopen aandelen, gaan slimme fusies aan en sluiten lucratieve vrachtcontracten af. Kortom, de spelers treden in de voetsporen van de beruchte spoorwegbaronnen uit de Britse industriële revolutie!

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf12 jaar
Gemiddelde speeltijd75 minuten
Sutter's Mill Engelse versie Bordspel

37,95 Eur

Sutter's Mill Engelse versie Bordspel

De spelers herbeleven de opkomst en het verval van Coloma. Aan de rand van deze californische goudzoekersstad lag Sutter´s Mill. De spelers houden zich bezig met de opbouw van Coloma, halen nieuwe inwoners naar de stad en zorgen voor efficiënt gebruik van de aanwezige ondernemingen. Natuurlijk proberen ze ondertussen zoveel mogelijk goud te verzamelen.

Omdat de goudvoorraad niet oneindig is en daardoor het gevaar bestaat dat de spelers goud van elkaar afpakken, is het zaak om op tijd je biezen te pakken en met al je bezittingen de stad weer te
verlaten! Wie het meeste goud mee naar huis neemt, wint het spel

Aantal spelers              2 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
Tangram Breinbreker

9,95 Eur

Tangram Breinbreker

Tangram is een Chineze puzzel. Met houten stukjes en 800 illustraties
Terra Bordspel

28,95 Eur

Terra Bordspel

In dit educatieve wedspel maak je een leerzame reis langs de interessantste locaties ter wereld. Van de hoogste bergen, via de kleinste eilanden naar de diepste diepten van de oceaan. Er is veel te ontdekken. Wie weet het antwoord op de meest uiteenlopende vragen? En weet niemand het precies, dan wint degene die er het dichtst bij zit!

Elke ronde draait om 1 kaart met 3 vragen. Zet steeds één van je wedstenen in op de wereldkaart of verschillende sporen die bepaalde eenheden weergeven. Heb je een antwoord precies goed, dan levert dat 7 punten op, maar ook als je er heel dichtbij zit, krijg je nog 3 punten. Een wedsteen die geen punten scoort, ben je tijdelijk kwijt!


Aantal spelers              2 t/m 6
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten
The Unusual Suspects Bordspel

18,95 Eur

The Unusual Suspects Bordspel

Coöperatief partyspel, waarin vooroordelen de hoofdrol spelen.

Er liggen 12 willekeurig getrokken verdachten van een misdrijf op tafel. Er is echter maar 1 getuige, die ook nog een zeer selectief geheugen heeft. Eén van de spelers neemt de rol van deze getuige op zich. Hij weet welke verdachte de schuldige is, maar zegt niets. De andere spelers zijn de detectives, die achter de identiteit van de dader moeten komen. De getuige en de detectives vormen samen een team.

Elke ronde draaien de detectives een vraag van de stapel om en stellen deze. De getuige mag uitsluitend met 'Ja' of 'Nee' antwoorden. Na overleg moeten de detectives nu 1 of meer verdachten onschuldig verklaren. Wijzen ze daarbij de schuldige aan, dan hebben de spelers gezamenlijk verloren. Zo niet, dan wordt de volgende vraag omgedraaid. Lukt het de detectives om uiteindelijk alleen de schuldige over te houden, dan winnen alle spelers gezamenlijk.

Aantal spelers              3 t/m 18
Leeftijd vanaf14 jaar
Gemiddelde speeltijd20 minuten
Voor de Poorten van Loyang Bordspel

42,95 Eur

Voor de Poorten van Loyang Bordspel

Na Agricola en Le Havre de derde titel uit de agrarische spellenserie van auteur Uwe Rosenberg. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers, maar net als bij de andere twee kan Voor de Poorten van Loyang ook solitair gespeeld worden.

De spelers verbouwen verschillende soorten groenten op hun akkers en proberen de oogst met winst te verkopen. Door middel van een ingenieus kaartverdelingssysteem komen de spelers aan vaste en eenmalige klanten, marktkramen en extra akkers. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van de diensten van verschillende ingehuurde dienaren. In de actiefase kunnen spelers zoveel acties uitvoeren als ze kunnen of willen betalen. Ze planten nieuwe groenten, leveren aan klanten, ruilen bij marktkramen en kopen extra kaarten. Tot slot kopen ze punten van hun verdiende geld. De speler met de meeste punten wint het spel.

Voor de Poorten van Loyang is een uniek spel dat strategisch denken en puzzelen op een fascinerende manier combineert. Het spel zit boordevol nieuwe geslaagde mechanismen en blijft spannend tot het einde. De verschillende dienaren zorgen ervoor dat de spelers elkaar dwars kunnen zitten, waardoor het spel altijd verrassend blijft.


Aantal spelers              1 t/m 4
Leeftijd vanaf10 jaar
Gemiddelde speeltijd90 minuten