Kolonisten van Catan

Kolonisten Catan

37,95 Eur

Dit handelsspel speelt zich af op een eiland waar zich de grondstoffen hout, erts, graan, baksteen en wol bevinden.

De spelers beginnen het spel met twee dorpen, die grenzen aan tegels met deze grondstoffen. Het getal op de tegel geeft aan bij welke dobbelsteenworp wordt geoogst. Elk aangrenzend(e) dorp of stad ontvangt grondstoffen bij deze worp.
Met deze grondstoffen kan worden gehandeld en gebouwd.
Voor het bouwen van nieuwe starten, dorpen of steden wordt een bepaalde combinatie van grondstoffengevraagd, die men door slim handelen met de medespelers, of de zich op het bord bevindende havens kan verkrijgen.
Je kunt ook nieuwe ontwikkelingen kopen.
3-4 spelers 10+ 75 min.
Kolonisten Catan Junior

23,95 Eur

Piratenvariant van De Kolonisten van Catan voor kinderen die het basisspel nog iets te moeilijk vinden. Deze vereenvoudigde versie van het populairste handelsspel van de laatste jaren vormt echter voldoende uitdagingen om ook volwassenen te boeien.

De spelers zijn piraten die proberen het eiland te veroveren door daar hun forten en schepen te bouwen. Daar zijn grondstoffen voor nodig, die ze net als in het basisspel met dobbelsteenworpen kunnen verdienen. Als ze niet de juiste grondstoffen hebben kunnen ze ruilen met medespelers, havens, de bank en op de markt. De spookpiraat kan roet in het eten gooien door zuurverdiende grondstoffen weer af te pakken! Wie als eerste al zijn forten heeft gebouwd, wint het spel.
2-4 spelers 6+ 30 min.

Pluspunten:
Prima opstapje naar het "echte" Kolonisten van Catan.Zeer aantrekkelijk thema voor kinderen.
Alle bekende elementen, zoals handelen en bouwen, zijn in het spel verwerkt.
  Kolonisten Catan Big Box

  64,95 Eur

  Nooit Catan gespeeld of juist heel vaak, maar wil je wel weer eens iets nieuws? Dan is deze Catan Big Box iets voor jou!

  Met dit uitgebreide pakket krijg je naast het basisspel een aantal uitbreidingen en accessoires om het populaire handelsspel "Catan" op verschillende manieren te kunnen spelen. Maar ook als je het basisspel al hebt, bevat de Catan Big Box voldoende nieuwe dingen om je bestaande Catan-verzameling mee aan te vullen.

  Wat zit er in de Catan Big Box?
  Naast het Catan Basisspel en de uitbreiding Kooplieden & Barbaren vind je 2 nieuwe speelborden (Mallorca en New York). Deze bevatten naast speciale spelregels de geschiedenis van deze 2 interessante locaties. Een tableau met 2 Berlijnse monumenten geeft de spelers extra strategische mogelijkheden. De variant "Helpers van Catan" biedt stevige karakterkaarten met bijzondere eigenschappen voor de spelers. En als klap op de vuurpijl bevat de Catan Big Box een roze set speelstukken (inclusief stukken voor Zeevaarders en Steden & Ridders), waarmee je een andere kleur kunt vervangen.
  Kolonisten Catan Dobbelbeker

  9,95 Eur

  De Kolonisten van Catan Dobbelbeker


  Het in reliëf gedrukte logo van De Kolonisten van Catan geeft deze prachtige zwarte dobbelbeker een chique uitstraling. Met dit collector's item worden dobbelspelletjes nog leuker!

  De Catan dobbelbeker bevat als bonus 2 sets houten Catan-onderdelen (15 straten, 4 steden en 5 dorpen) in de kleuren geel en roze. Zo kunnen de spelers uit nog meer kleuren kiezen.

  De gelimiteerde oplage van slechts 5000 exemplaren zorgt ervoor dat de dobbelbeker zeer gewild is onder verzamelaars!
  Kolonisten Catan aanpassingsset

  9,95 Eur

  Aanpassingsset

  Combineer de houten en kunststof editie.
  Met deze aanpassingsset kunnen eigenaars van de “oude” houten editie de nieuwe kunststof uitbreidingen ook spelen zonder een nieuw basisspel te hoeven aanschaffen. De set bevat randdelen, kaarten en verschillende houten onderdelen!
  Kolonisten Catan Europa ontwaakt

  39,95 Eur

  Kolonisten van Catan, Europa ontwaakt

  Zelfstandige versie van De Kolonisten van Catan over de opgebloeide handel in Europa tijdens de Middeleeuwen.

  Alle bekende elementen van het basisspel zijn ook hier aanwezig, zoals bouwen, handelen, de rover en het spelen van ontwikkelingskaarten. De spelers moeten in dit spel hun handelaars en huifkarren naar verre bestemmingen sturen om nieuwe pakhuizen te bouwen en goederen bij andere spelers af te leveren. Wie als eerste al zijn goederen kwijt is, heeft gewonnen.

  Het spel bevat een dubbelzijdig speelbord met de kaart van Europa om de lange of de korte versie van het spel te kunnen spelen.

  Pluspunten:
  • Zelfstandige versie van het populaire De Kolonisten van Catan
  • Bevat dubbelzijdig speelbord met kaart van Europa met een korte en lange versie
  • ogere moeilijkheidsgraad en meer uitdaging dan basisspel De Kolonisten van Catan
  Kolonisten catan Zeevaarders

  32,95 Eur

  Kolonisten van Catan Zeevaarders

  Uitbreiding op De Kolonisten van Catan, waarin de spelers het ruime sop kiezen. Om deze set te kunnen gebruiken is een exemplaar van het basisspel vereist.

  De handleiding bevat een keur aan scenario's, waarin het bouwen van scheepsroutes naar verschillende eilanden een grote rol speelt. Scenario's variëren van vaste speelvelden tot ontdekkingsreizen waarbij de spelers er tijdens het spel pas achter komen waar de verschillende eilanden liggen. Verder wordt de rivierbedding geïntroduceerd, waar goud te vinden is.

  De spelregels zijn zo goed als gelijk aan die van het basisspel met extra regels voor scheepsroutes, overwinningspuntenfiches, goudtegels en de zeerover.

  De Zeevaarders van Catan geeft het basisspel een compleet nieuwe dimensie en biedt oneindige variatie. Een must voor spelers die een nieuwe uitdaging op Catan zoeken!
  3-4 spelers 10+ 90 min.

  Pluspunten
  • Voor geoefende Catan-spelers
  • Met een keur aan verschillende scenario's
  • Geeft een nieuwe dimensie aan dit populaire handelsspel
  Kolonisten Catan Zeevaarders

  19,50 Eur

  Materiaal voor 5 of 6 spelers voor Zeevaarders van Catan, nu verkrijgbaar in een doos.
  Kolonisten Catan Dobbelspel

  9,95 Eur

  Kolonisten Dobbelspel

  Wat heeft men nodig om het eiland Catan te koloniseren? Eerst straten en daarna nederzettingen. Dat gaat niet zonder de grondstoffen baksteen, hout, graan, erts en wol. En ook goud speelt een belangrijke rol.
  In dit spannende dobbelspel bouwen de spelers Catan worp na worp op. Elke straat en elke nederzetting levert punten op. Een gelukkige hand en tactisch vernuft bepalen wie de beste kolonist is.
  Het Dobbelspel van De Kolonisten van Catan: hier kan iedereen hoge ogen gooien!

  Pluspunten:
  De kleinste telg in de Kolonistenfamilie.
  • Ook geschikt om in je eentje te spelen.
  • Handig voor op reis.
  Kolonisten Catan Snel Kaartspel

  9,50 Eur

  Vlot kaartspel voor 2-4 spelers, gebaseerd op het populaire bordspel De Kolonisten van Catan.

  Ook in dit kaartspel bouwen de spelers straten, dorpen en steden en zetten ze ridders in. Steden kunnen op verschillende manieren uitgebreid worden. Verder kunnen de spelers met elkaar of met de markt en de gedekte stapel grondstoffen ruilen. Maar pas op: straten en ridders kunnen zomaar verloren gaan aan andere spelers. Zo zijn ook behaalde overwinningspunten niet altijd zeker. Het bouwen van een kerk of een stadsmuur kan echter bescherming bieden!

  Door de relatief eenvoudige spelregels kunnen kinderen vanaf 8 jaar al meedoen!

  Pluspunten:
  • Catan in een half uurtje
  • Door nieuw ruilsysteem ook geschikt voor 2 spelers
  • Ideaal voor op reis
  Kolonisten Catan Historische scenario's

  23,95 Eur

  Kolonisten historische scenario's II

  In deze tweede historische uitbreidingsset voor Kolonisten van Catan bevinden zich twee spannende scenario's.
  Troje: De spelers kiezen partij voor een van de legendarische volken, Troje of Mycene. Ze kunnen de hun toegewezen stad met grondstoffen ondersteunen om handelspunten te verdienen. Wie het meest investeert, verdient aan het einde van het spel ook de meeste overwinningspunten!

  De Grote Muur: China bouwde duizenden jaren geleden een van de zeven wereldwonderen: de Chinese Muur. Deze diende om hen te beschermen tegen de niet aflatende aanvallen van Mongoolse horden. Elke speler is verantwoordelijk voor een stuk van de Muur. Als de Mongolen het deel van de Muur veroveren waarvoor de speler verantwoordelijk is, krijgt hij strafpunten. Tegelijkertijd moet hij in China grondstoffen vergaren om aan de Muur te kunnen bouwen. Twee scenario's in één doos!
  Kolonisten Catan Kooplieden & Barbaren 5/6 spelers - uitbreiding

  19,95 Eur

  De Kolonisten van Catan: Kooplieden & Barbaren 5/6 spelers - Uitbreiding

  Extra speelmateriaal en spelregels om Kooplieden & Barbaren, de derde grote uitbreiding op De Kolonisten van Catan, met 5 en 6 spelers te spelen.
  Kolonisten Catan Kooplieden & Barbaren 5/6 - uitbreiding

  19,95 Eur

  Kolonisten van Catan: Kooplieden & Barbaren 5/6 spelers - Uitbreiding

  Extra speelmateriaal en spelregels om Kooplieden & Barbaren, de derde grote uitbreiding op De Kolonisten van Catan, met 5 en 6 spelers te spelen.
  Kolonisten Catan Kooplieden & Barbaren

  32,95 Eur

  De Kolonisten van Catan: Kooplieden & Barbaren Bordspel

  De derde grote uitbreiding op De Kolonisten van Catan. Kooplieden & Barbaren bevat 4 varianten op De Kolonisten van Catan én 5 nieuwe uitdagende scenario's, die in meer of mindere mate met elkaar en met De Zeevaarders en Steden & Ridders gecombineerd kunnen worden.
  Zo vinden we een havenmeester, die spelers met nederzettingen op havenlocaties met punten beloont. Of een vriendelijke struikrover die à la Robin Hood alleen de rijken berooft. Voor de liefhebbers van wat minder geluk is er de variant 'Gebeurtenissen op Catan', waarin de dobbelstenen door een uitgebalanceerd pakket kaarten worden vervangen. Op verzoek van spelers over de hele wereld is er ook een variant waarbij je het basisspel met twee spelers kunt spelen. Het grootste deel van de handleiding bestaat echter uit de beschrijving van vijf compleet nieuwe scenario's, die op moeilijkheidsgraad zijn gesorteerd. Van het eenvoudige 'Vissers van Catan', via 'De Trektocht' naar het slotscenario 'Kooplieden & Barbaren', dat qua niveau niet onderdoet voor het pittige 'Steden & Ridders'. Kooplieden & Barbaren biedt een verzameling nieuwe elementen om van De Kolonisten van Catan weer een geheel nieuwe spelervaring te maken.
  Kolonisten Catan Kooplieden & Barbaren

  33,95 Eur

  De Kolonisten van Catan: Kooplieden & Barbaren Bordspel

  De derde grote uitbreiding op De Kolonisten van Catan. Kooplieden & Barbaren bevat 4 varianten op De Kolonisten van Catan én 5 nieuwe uitdagende scenario's, die in meer of mindere mate met elkaar en met De Zeevaarders en Steden & Ridders gecombineerd kunnen worden.
  Zo vinden we een havenmeester, die spelers met nederzettingen op havenlocaties met punten beloont. Of een vriendelijke struikrover die à la Robin Hood alleen de rijken berooft. Voor de liefhebbers van wat minder geluk is er de variant 'Gebeurtenissen op Catan', waarin de dobbelstenen door een uitgebalanceerd pakket kaarten worden vervangen. Op verzoek van spelers over de hele wereld is er ook een variant waarbij je het basisspel met twee spelers kunt spelen. Het grootste deel van de handleiding bestaat echter uit de beschrijving van vijf compleet nieuwe scenario's, die op moeilijkheidsgraad zijn gesorteerd. Van het eenvoudige 'Vissers van Catan', via 'De Trektocht' naar het slotscenario 'Kooplieden & Barbaren', dat qua niveau niet onderdoet voor het pittige 'Steden & Ridders'. Kooplieden & Barbaren biedt een verzameling nieuwe elementen om van De Kolonisten van Catan weer een geheel nieuwe spelervaring te maken.
  Kolonisten Catan Piraten & Ontdekkers

  34,95 Eur

  De Kolonisten van Catan: Piraten en Ontdekkers Bordspel

  Na Zeevaarders, Steden & Ridders en Kooplieden & Barbaren de vierde grote uitbreiding op het populairste bordspel van de afgelopen decennia. De handleiding bevat verschillende scenario's, die stap voor stap de nieuwe spelregels introduceren. In deze uitbreiding staat het ontdekken van nieuwe gebieden centraal. De belangrijkste nieuwe mechanismen bestaan verder uit het daadwerkelijk varen van schepen, die passagiers en goederen oppikken en ergens anders weer afzetten, en 3 uitdagende missies.

  "Piraten & Ontdekkers" biedt fervente Catanspelers weer vele uren speelplezier!

  Pluspunten:
  • Met verschillende scenario's.
  • Combineer alle missies voor het uitgebreide, volledige spel.
  • Ontdek de onbekende gebieden in het verre oosten.
  Kolonisten Catan reiseditie

  28,95 Eur

  De Kolonisten van Catan: Reiseditie Bordspel

  Deze compacte uitgave van het populaire handelsspel "De Kolonisten van Catan" bevat alle spelonderdelen die ook in het basisspel zitten, maar In kleiner formaat. Daardoor is het spel zeer geschikt om op vakantie mee te nemen. De spelregels zijn in principe gelijk aan die van het basisspel, maar de opbouw van het speelbord is iets veranderd, omdat het nu uit 6 delen bestaat in plaats van uiit losse tegels. Verder vindt u een handig dobbelbakje en verschillende opberglades in de doos.

  Je kunt de Catan Reiseditie zelfs met 2 personen spelen door de bijgesloten handelskaarten. De handleiding beschrijft de geldende spelregels.
  Kolonisten Catan Steden & Ridders 5-6

  20,95 Eur

  De Kolonisten van Catan: Steden & Ridders 5/6 spelers

  Steden & Ridders voor 5 of 6 spelers en nu verkrijgbaar in een doos.
  Kolonisten Catan Steden & Ridders

  34,95 Eur

  De Kolonisten van Catan: Steden en Ridders Bordspel

  Pittige uitbreiding op De Kolonisten van Catan, waarin de spelers ridders inzetten om het eiland tegen binnenvallende barbaren te beschermen en hun steden tot metropolen uitbouwen. Om deze set te kunnen gebruiken is een exemplaar van het basisspel vereist. Het is ook mogelijk om Steden en Ridders met De Zeevaarders van Catan te
  combineren.

  Steden en Ridders bevat handelswaren zoals munten en papier, die je krijgt als een getal aan je stad wordt geworpen. Deze handelswaren heb je nodig om je steden op drie gebieden naar hogere niveaus uit te bouwen met als ultieme doel het creëren van een metropool, die liefst 4 punten waard is. Net als in het basisspel dobbel je aan het begin van je beurt, maar nu komt er een symbooldobbelsteen bij. Deze bepaalt of je een ontwikkelingskaart verdient of dat het barbarenschip dichterbij komt. Wie zich niet goed met ridders tegen binnenvallende barbaren wapent, kan zomaar een stad aan de barbaren verliezen.

  Steden & Ridders is een spannende uitbreiding op het basisspel, dat meer strategie en planning vereist. Het spel wordt er iets complexer door, maar daar krijg je een grote dosis speelplezier voor terug.

  Pluspunten
  • Voor mensen die een nieuwe uitdaging op Catan zoeken.
  • Nog spannender door barbarendreiging
  • Minder geluk, meer strategie
  Kolonisten Catan 5/6 spelers

  20,95 Eur

  De Kolonisten van Catan: Uitbreiding 5/6 spelers Bordspel

  Uitbreidingsset om De Kolonisten van Catan met 5 en 6 spelers te kunnen spelen. Om deze set te kunnen gebruiken is een exemplaar van het basisspel vereist.
  Het spel bevat speelstukken in de kleuren groen en bruin, land- en watertegels om het speelveld groter te maken, een volledige set getallenfiches en extra bouwkostenkaarten. Om te voorkomen dat een speler te snel grondstoffen aan de struikrover kwijt is, mag een speler nu na elke beurt (ook die van een andere speler) bouwen, maar daarbij mag hij niet met de bank of met havens ruilen. Verder zijn alle spelregels gelijk aan die van het basisspel.

  Heeft u een groot gezin of een uitgebreide spellengroep, dan is De Kolonisten van Catan voor 5 en 6 spelers een prima manier om dit populaire handelsspel met meer dan 4 spelers te kunnen spelen.

  Pluspunten
  • Voor gezinnen met meer dan 4 personen.
  • Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
  • Meer handel, daardoor nog communicatiever.
  Catan playmat Atoll Bordspel

  13,95 Eur

  Catan playmat Atoll Bordspel

  Uitsluitend speelbaar in combinatie met Catan en Catan: Steden & Ridders

  Speel Catan met de uitbreiding Steden & Ridders nu op een andere manier met deze stevige, rubberen speelmat!

  Catan is in een prachtig atol veranderd. Daardoor zijn er meer velden, maar minder driesprongen. Tot overmaat van ramp valt de barbarenvloot Catan vanuit een binnenmeer aan. Aan jou om al deze uitdagingen het hoofd te bieden!


  Catan playmat Desert Bordspel

  13,95 Eur

  Catan playmat Desert Bordspel

  Uitsluitend speelbaar in combinatie met het basisspel Catan

  Speel Catan nu op een andere manier met deze stevige, rubberen speelmat!

  Catan is bevangen door droogte. Steek de vele woestijnen over om de vruchtbare oases te bereiken!  Catan playmat Gold Bordspel

  13,95 Eur

  Catan playmat Gold Bordspel

  Uitsluitend speelbaar in combinatie met het basisspel Catan

  Speel Catan nu op een andere manier met deze stevige, rubberen speelmat!

  De woestijn is vervangen door een goudveld, waar je met dorpen en steden grondstoffen naar keuze kunt krijgen!  Catan playmat Islands Bordspel

  13,95 Eur

  Catan playmat Islands Bordspel

  Speel Catan met de uitbreiding Zeevaarders nu op een andere manier met deze stevige, rubberen speelmat! Uitsluitend speelbaar in combinatie met het basisspel Catan en Catan: Zeevaarders. Vanaf nu bouw je het speelbord binnen 1 seconde op! Catan is in meerdere eilanden verdeeld. Op het ene hoofdeiland ontbreken weiden, terwijl op het andere geen bos groeit. Hoe kom je nu aan boten?

  Catan: Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers Bordspel

  19,95 Eur

  Catan: Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers Bordspel

  Scenario's voor Catan met Zeevaarders en Steden & Ridders

  Uitbreiding op het populaire handelsspel "Catan" met 6 verschillende scenario's. Deze zijn vooral bedoeld voor Catan-fans die ervaring hebben met de uitbreidingen "Zeevaarders" en "Steden & Ridders", en graag uitdagende scenario's spelen.

  De scenario's "De woestijndraken", "Groot-Catan", "Het grote kanaal" en "Vervloekt land" bieden veel diepgang. Wil je liever iets eenvoudigers, dan beleef je veel plezier aan "De schateilanden" en "Naar het onbekende".

  "CATAN: Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers" biedt daarnaast veel extra materiaal voor als je graag zelf scenario's ontwerpt of bestaande scenario's aanpast.

  Deze uitbreiding is uitsluitend met de kunststoffen Catan-versies soepel is te combineren, toch willen we onze klanten met de houten editie tegemoet komen, hier is te zien hoe het toch mogelijk is.