Hoogspanning

Hoogspanning Bordspel

37,95 Eur

Hoogspanning Bordspel

Prachtig logistiek en commercieel bordspel. De spelers verdienen geld met het aansluiten van steden op het elektriciteitsnet. Daartoe kopen ze elektriciteitscentrales en de benodigde brandstoffen, zoals stookolie en bioafval. In de loop van het spel vervangen ze hun ouderwetse centrales door modernere, waarbij ook windmolens
en kerncentrales niet ontbreken.
Het spel bevat 2 verschillende speelborden en een transformatorstation, waardoor de Nederlandse versie net iets extra's biedt ten opzichte van de originele Duitse uitgave.

Aantal spelers              2 t/m 6
Leeftijd vanaf12 jaar
Gemiddelde speeltijd120 minuten

Hoogspanning: Australie - India Bordspel

13,95 Eur

Hoogspanning: Australie - India Bordspel

Uitbreiding op het bekende elektriciteitsspel Hoogspanning met 2 spannende nieuwe scenario's en bijbehorende speelborden.

In het scenario "Australiƫ" kun je alle steden met elkaar verbinden tegen een vaste minimumprijs. Verder zijn er geen uraniumcentrales, maar delf je uranium in je mijnen en verkoop je het.

In India is maar een deel van de brandstoffenmarkt beschikbaar. Je moet al je centrales verplicht gebruiken als je daarmee meer steden van stroom voorziet. Verder moet je met beleid uitbreiden om een grote stroomstoring te voorkomen.
Hoogspanning: Benelux Bordspel

23,95 Eur

Hoogspanning: Benelux Bordspel

Uitbreiding op het strategische stroomleveringsspel Hoogspanning. De set bevat een tweezijdig bedrukt speelbord met kaarten van de Benelux en Midden-Europa. Voor beide scenario's zijn speciale spelregels van toepassing. Verder zitten er nieuwe elektriciteitscentrales in de doos, die meerdere spelvarianten mogelijk maken. Zo kunt u met een dubbele hoeveelheid centrales spelen of kiezen voor een extra lang spel.
Hoogspanning: Het verre Oosten Bordspel

23,95 Eur

Hoogspanning: Het verre Oosten Bordspel

Het verre Oosten is een uitbreiding op het populaire spel Hoogspanning. Het basisspel heeft in de loop der jaren verschillende spellenprijzen in de wacht gesleept, waaronder de Nederlandse Spellenprijs van 2010.

Hoogspanning: Het verre Oosten bevat 4 fascinerende scenario's, die elk hun eigen charmes hebben:

In Rusland is het aanbod van elektriciteitscentrales beperkter. Verder zijn er minder regels voor het vervangen van ouderwetse centrales.

In Japan is het weliswaar mogelijk om 2 netwerken te bezitten, maar de steden waar deze starten is streng vastgelegd.

Korea heeft 2 brandstoffenmarkten, 1 voor Noord-Korea en 1 voor Zuid-Korea. Maar koop je in een ronde bij de ene markt, dan is de andere die ronde niet beschikbaar.

In China is de economie strak georganiseerd. De centrales verschijnen dan ook voor een groot deel op volgorde.

Hoogspanning: Noord-Europa Bordspel

13,95 Eur

Hoogspanning: Noord-Europa Bordspel

Noord-Europa is een uitbreiding op het populaire spel Hoogspanning. Het basisspel heeft in de loop der jaren verschillende spellenprijzen in de wacht gesleept, waaronder de Nederlandse Spellenprijs van 2010.

Hoogspanning: Noord-Europa bevat 2 fascinerende scenario's, die elk hun eigen charmes hebben:

In Noord-Europa vervangen 12 nieuwe meegeleverde centrales de oude met hetzelfde nummer.

In Verenigd Koninkrijk & Ierland mag een speler 2 netwerken, 1 op beide eilenden, bezitten.

Hoogspanning: De Eerste Vonken Bordspel

37,95 Eur

Hoogspanning: De Eerste Vonken Bordspel

Dit uitdagende spel maakt gebruik van het populaire spelsysteem van Hoogspanning. De spelers keren terug naar de tijd van de holbewoners. Centraal staat drang naar overleven, eten verzamelen, jagen op wild en het uitbreiden van je stam. Ontdekkingen helpen bij het overleven in deze harde wereld. Een mooie nieuwe speer of vuur, allemaal nuttige innovaties in de tijd dat alle hulp tot overleven welkom is.

Als clanleider ben je verantwoordelijk voor het welzijn van je clan tijdens het Stenen Tijdperk. Je moet nieuwe jachttechnieken ontwikkelen en nieuwe kennis opdoen om succesvol te kunnen jagen naar voedsel of om vuur te kunnen maken. Met behulp van deze vaardigheden zal je genoeg voedsel oogsten om je clan te voeden en uit te breiden om zo nieuwe jachtvelden te bereiken. Als je als eerste je clan weet uit te breiden tot 13 clanleden, win je het spel.

De Eerste Vonken is ontwikkeld vanwege het 10-jarig bestaan van Hoogspanning. De combinaties van bekende en nieuwe spelmechanismen maken dit spel uniek in zijn soort. Het spel duurt maar een uur en is daardoor zeer geschikt voor families met oudere kinderen.  

Aantal spelers             2 t/m 6
Leeftijd vanaf              12 jaar
Gemiddelde speeltijd 60 minuten

Hoogspanning: Het Kaartspel

14,95 Eur

Hoogspanning: Het Kaartspel

Strategisch kaartspel gebaseerd op het populaire bordspel "Hoogspanning"

Kruip in de huid van een directeur van een toonaangevend elektriciteitsbedrijf. Bied op elektriciteitscentrales en koop brandstoffen zoals steenkool, gas, stookolie en uranium. Aan het einde van een ronde produceer je hier elektriciteit mee en ontvang je inkomen. De speler die aan het einde van het spel de meeste elektriciteit levert, wint het spel.

Hoogspanning: Het Kaartspel biedt een volwaardig spel in compacte vorm. Het biedt net zoveel spanning en tactiek als zijn grote broers Hoogspanning en Hoogspanning Deluxe, maar zonder de verschillende speelborden.

De handleiding bevat spelregels voor 2 spelers en een extra variant "Het Sloopbedrijf", die zowel met Hoogspanning: Het Kaartspel als met de bordspellen Hoogspanning en Hoogspanning Deluxe is te combineren!
Ervaar in 60 intensieve speelminuten het volledige Hoogspanning-gevoel!


Aantal spelers              2 t/m 6
Leeftijd vanaf12 jaar
Gemiddelde speeltijd60 minuten